Десет души бяха задържани в Италия за трафик на мигранти от Балканите

...
Десет души бяха задържани в Италия за трафик на мигранти от Балканите
Коментари Харесай

Разбиха две банди за трафик на мигранти, в тях участвали и балканци

Десет души бяха арестувани в Италия за трафик на мигранти от Балканите към Швейцария, както и за контрабанда на оръжия, злато, диаманти и за пране на пари, съобщи ДПА.

В известие на полицейското ръководство на Палермо се споделя че са били разрушени две незаконни групи - едната основана в Северна Италия, а другата в Сицилия. Седем от задържаните са италианци, един е македонец, различен е албанец и трети е косовар. Издирват се още 7 обвинени, множеството от тях са от балканските страни, написа novini.bg.

Според следствието мигрантите са плащали по 3000 евро, с цел да бъдат поети в Северна Италия и да бъдат трансферирани през границата в Швейцария, скрити в миниванове или леки коли.

Сицилианският клон на организацията прехвърлял мигранти от балкански страни в Италия, като им предложил подправени позволения за работа. След това мигрантите били прехвърляни в страни от Европейски Съюз.

Предполага се, че част от търсените се крият в Швейцария и Германия. Швейцарските, немските, македонските и косовските управляващи са помагали на следствието. Според полицейския пълководец на Палермо Антонио ди Стасио бандитите имали " съответни и доста рискови връзки със сицилианската мафия - Коза ностра, и с косовски полувоенни групи.

Един от арестуваните - Фатмир Латифи, съгласно следователите, е продал оръжията, употребявани при терористичната офанзива в македонския град Куманово през 2015 година Друг от тях бил забъркан в опита да се препродадат диаманти на стойност 11 млн. евро, откраднати в Швейцария, на неназовани купувачи в Брюксел. Опитът обаче не съумял.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР